Ana içeriğe atla

5 Adımda İngilizce Kurumsal Mail Nasıl Yazılır?

Çoğumuz için, e-posta en yaygın iş iletişimi şeklidir, bu nedenle doğru şekilde yapmak önemlidir. E-postalar genellikle mektuplar kadar resmi olmasa da, sizin ve şirketinizin iyi bir imajını sunmak için yine de profesyonel olmaları gerekir.

Resmi bir e-posta nasıl yazılır

İngilizce e-postalarınızın tamamen profesyonel olduğundan emin olmak için bu beş basit adımı izleyin.

  1. Bir selamla başlayın
  2. Alıcıya teşekkür et
  3. Amacınızı belirtin
  4. Kapanış sözlerinizi ekleyin
  5. Kapanışla bitir

  1. Bir selamla başlayın

    E-postanızı her zaman "Dear Mely" gibi bir selamlamayla başlatın. Okuyucu ile ilişkiniz resmiyse, soyadını kullanın (örn. "Dear Mrs. Dylan" ). İlişki daha rahatsa, "Hi Adelly" diyebilirsiniz . Yazdığınız kişinin adını bilmiyorsanız, "To whom it may concern" veya "Dear Sir/Madam" kullanın.

  2. Alıcıya teşekkür et

    Bir müşterinin sorusuna yanıt veriyorsanız, bir satır teşekkürle başlamalısınız. Örneğin, birisinin şirketinizle ilgili bir sorusu varsa, "Thank you for contacting ABC Company" diyebilirsiniz . Biri e-postalarınızdan birine yanıt verdiyse, "Thank you for your prompt reply" veya "Thanks for getting back to me." dediğinizden emin olun . Okuyucuya teşekkür etmek onu rahatlatır ve daha kibar görünmenizi sağlar.

  3. Amacınızı belirtin

    E-posta iletişimine başlıyorsanız, bir satır teşekkür eklemeniz imkansız olabilir. Bunun yerine amacınızı belirterek başlayın. Örneğin, I am writing to enquire about … veya  I am writing in reference to … .

    Amacınızı e-postanın başlarında netleştirin ve ardından e-postanızın ana metnine geçin. Unutmayın, insanlar e-postaları hızlı bir şekilde okumak ister, bu nedenle cümlelerinizi kısa ve net tutun. Ayrıca kendinizin ve şirketinizin profesyonel bir imajını sunabilmek için dilbilgisine, yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine de dikkat etmeniz gerekir.

  4. Kapanış sözlerinizi ekleyin

    E-postanızı bitirmeden önce, okuyucunuza bir kez daha teşekkür etmek ve bazı kibar kapanış sözleri eklemek kibarlıktır. "“Thank you for your patience and cooperation” veya “Thank you for your consideration " ile başlayabilir ve ardından "If you have any questions or concerns, don’t hesitate to let me know" ve "I look forward to hearing from you .

  5. Kapanışla bitir

    Son adım, adınızla birlikte uygun bir kapanış eklemektir. “Best regards”, “Sincerely”, ve “Thank you”  hepsi profesyoneldir. Okuyucuyla iyi arkadaş olmadığınız sürece “Best wishes” veya “Cheers” gibi kapanışlardan kaçının . Son olarak, gönder düğmesine basmadan önce, gerçekten mükemmel olduğundan emin olmak için e-postanızı bir kez daha inceleyin ve yazım denetimi yapın!

    Dear Sir, Sayın Beyefendi
    Dear Madam Sayın Hanımefendi
    Dear Sir/ Madam, ‘’cinsiyet bilinmediğinde kullanılan ifade’’
    To whom it may concern, İlgili kişiye,

     

    Dear Mr. Baker ‘’Erkekler için Mr ifadesi kullanılır’’
    Dear Mrs. Baker ‘’Evli kadınlar için Mrs ifadesi kullanılır’’
    Dear Miss Baker ‘’Bekar kadınlar için Miss ifadesi kullanılır’’
    Dear Ms. Baker ‘’Karşınızdaki kadının medeni durumunu bilmediğinizde Ms ifadesi kullanılır.”
    Dear Tom Baker Sayın Tom Baker
    Dear Alice Sevgili Alice

     

    I am writing to tell you about … Size … söylemek için yazıyorum.
    I am writing to you about … … hakkında için size yazıyorum.
    I am writing to you on behalf of … … adına size yazıyorum.
    I am writing to you to inquire/ enquire about … … hakkında bilgi almak için yazıyorum.
    We are writing to you in connection with … … ile bağlantılı olarak size yazıyoruz.
    We are writing to you regarding … … konusunda size yazıyoruz.

     

    İngilizce Mail Sırasında Talep Nasıl Belirtilir?

    Mail yazımı sırasında talebinizi belli ederken, karşı tarafın mailinizi dikkate alması için kurumsal bir üslup kullanmanız gerekmektedir. Bunun için de aşağıda yer alan kalıplardan yararlanabilirsiniz.

    It is our intention to … Niyetimiz şu ki …
    For a limited time … Kısa bir süre için …
    I would like to order 5 copies 5 kopya sipariş etmek istiyorum.
    Could you fax me the result of the sales survey? Satış araştırma sonuçlarını fakslayabilir misiniz?
    I am interested in obtaining/ receiving … …’ı elde etmek/ almak ile ilgileniyoruz.
    Would you please send me … at the address below? Lütfen …’ı aşağıdaki adrese gönderebilir misiniz?
    I read/ heard .. and would like to know. …’ı okudum/ duydum ve …’ı öğrenmek istiyorum.
    What is your current list price … … için şu anki liste fiyatınız nedir?
    I would be very grateful if you could send me this information. Bana bu bilgiyi gönderebilirseniz çok sevinirim.
    We understand from your advertisement that you produce … Reklamınızdan anladığım kadarıyla … üretiyorsunuz.
    Please review the enclosed catalog. Lütfen ekteki kataloğu inceleyiniz.

     

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şirket Uzantılı E-Posta Hesabı Nasıl Açılır?

E-posta, neredeyse her işletme için önemli bir iletişim şeklidir. Hem şirket içinde hemde şirket dışında iletişim kurmanın en kolay yolu budur. En önemli bildirimlerinizi, duyurularınızı buradan alırsınız. Ayrıca, kritik bilgileri ve paylaşılan dosyaları arşivlemek için depolama alanı sağlar. E-posta sağlayıcınızı marka bilinirliğine göre seçmek cazip gelse de, ekibinizin en çok kullanılan hizmeti olacak bir hizmete girmeden önce seçeneklerinizi gözden geçirmeniz önemlidir. En iyi e-posta barındırma sağlayıcısı, yalnızca kendi etki alanınız için güvenilir bir şekilde e-posta gönderip almanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda şirketiniz için paylaşılan kişiler ve takvimler gibi ek araçlar da sunabilir. Seçiminizi kolaylaştırmak için, en iyi iş e-posta barındırma hizmetlerini test ettik ve karşılaştırdık. İşte her birinin en iyi yaptığı şey ve kendi e-postanızı barındırmak için alternatifler. Şirketinizin ağı dış dünyaya her açıldığında, potansiyel olarak yeni güvenlik risklerine

Kurumsal E-posta Adresi Nedir? Kurumsal Mail Kullanmanın Avantajları

Şirketler için özel mail hosting ve e-posta sunucusu kullanmak maliyetli gözüksede uzun vade de güvenilir bir müşteri deneyimi için önemlidir. Aynı zamanda kurumsal e-posta (mail) kullanımı şirketin departmanları arasında daha sağlıklı bir iletişim oluşturur ve müşteri ile etkileşimi kolaylaştırır. Veri analizi açısından kurumsal mail şirketler için oldukça faydalıdır. Kurumsal e-posta adresi nedir? Kurumsal e-posta adresleri, eda@sirketiniz.com gibi şirketinizin alan adını kullanan adreslerdir. İşletmenizde yankı bulduklarından, müşterileriniz sizi kolayca tanımlayabilecektir. Böylelikle bunun gibi adreslere sahip olmak, kimliğinizi oluşturmanıza ve müşterileriniz nezdinde itibarınızı artırmanıza yardımcı olur. E-posta sağlayıcınız tarafından önerilen MX kayıtlarını kullanarak etki alanınızı e-posta sağlayıcınızla eşlemek için DNS Yöneticinizi kullanacaksınız. Kurumsal bir posta hizmeti kullanmanın bir başka yararı da, küçük bir işletme veya serbest çalışan bir kuruluşun